0918 227 808  (Po-Pia: 09:00-12:00, 13:00-16:00)

Kúpa pneumatík a diskov | e-shop vs. pneuservis | Kde nakúpim najlepšie?

24. apr'24

Aj keď sa apríl tento rok predviedol ako sa patrí, leto je za dverami a potreba prezutia pneumatík na bezpečnejšie letné sady je stále aktuálna. Či už sa rozhodnete pre bezpečné letné pneumatiky alebo univerzálnejšie celoročné pneumatiky, niekde si ich kúpiť predsa len musíte.

Pneumatiky, aj keď ich význam pre bezpečnú jazdu je oveľa vyšší ako napr. poťahov na sedadlo, sa predávajú už na internete rovnako bežne ako spomínané poťahy. A podľa štatistík sa posledné roky predá na internete viac pneumatík ako v kamenných predajniach. Prečo je tomu tak ?

Dôvodov je viac ale tie hlavné sú:

  • Nižšia obstarávacia cena
  • Väčší výber na jednom mieste
  • Pohodlnosť

Musíme poznamenať, že na Slovensku je niekoľko naozaj solídnych a profesionálnych eshopov, za ktorými stoja ľudia, ktorí sa v pneumatikách vyznajú. Samozrejme každý rok sa nájde aj taký eshop s pneu a diskami, ktorý sa snaží presvedčiť kupujúcich nízkou cenou ale komunikácia je slabá a podpora či už pri predaji alebo po ňom je nedostatočná.

Kde si teda kúpiť pneumatiky ?

Konečné rozhodnutie bude musieť urobiť každý vodič sám, ale skúsime Vám porovnať variantu – internet alebo pneuservis.

Pneuservisvseshop

Pneuservis

Majitelia áut väčšinou navštevujú dlhé roky ten istý pneuservis. My ľudia nemáme radi časté zmeny a ak nám niečo vyhovuje, nemeníme to.  A má to svoje výhody. Každá firma má rada stálych zákazníkov a za vernosť sa vie odmeniť.

Či už je to „protekčný“ termín na prezutie, zľava z tovaru alebo služieb až po neštandardnú službu, ako pomoc pri defekte niekde na ceste.

Pri kupovaní pneumatík stále platí, že predajca musí najprv zistiť čo najviac informáciio používaní auta, jazdeckom štýle, regióne atď. a až potom vie zodpovedne odporúčať vhodné pneumatiky. A samozrejme musí mať dostatok vedomostí a informácií o predávaných pneumatikách rôznych značiek.

V pneuservise sa síce predá veľa pneumatík ale na druhej strane to nie je až tak pestrá škála ako cez internet. Každý pneuservis má niekoľko hlavných značiek pneumatík, ktorým sa venuje a ostatné sú okrajové, podľa požiadaviek zákazníkov. Preto vie zodpovedne porovnať len tie značky, ktorým sa venuje.

Pexels olly 3807167

Neplatí to ale vtedy ak pneuservis prevádzkuje aj eshop. V podstate je to najlepšia kombinácia pre zákazníka.

Čo teda získate ak pôjdete kúpiť letné pneumatiky do pneuservisu?

  • Osobný prístup s predajcom ( môžete komunikovať priamou s kompetentnou osobou )
  • Môžete si pneumatiky „ohmatať“ ( aj keď to možno znie čudne, ale je veľa zákazníkov, ktorý si tovar čo kupujú, chcú najprv aj chytiť. A prečo nie ? Keď raz za niečo dávam peniaze, chcem to vidieť, ohmatať )
  • Môžete získať zľavu na pneuservisnú službu
  • Vernosť jednému pneuservisu Vám môže priniesť nadštandardný prístup

 

Internetový obchod

Predaj pneumatík cez internet si vyžaduje trochu viac energie ako pri oblečení alebo iného bežného tovaru. Čoraz viac sa predávajú veľké rozmery pneumatík, ktoré sú rozmerné a ťažké. Dobrý eshop si dokáže nastaviť u prepravcov výhodné podmienky prepravy, ktoré sú však často zo strany obchodu dotované. Žiadny prepravca Vám nedovezie pneumatiku za 3€.

Eshop dokáže ponúknuť zákazníkom naozaj širokú paletu značiek, rozmerov a kategórií letných, celoročných aj zimných pneumatík. Na jednom mieste si môžete vyberať z niekoľkých desiatok lacných, stredných aj prémiových značiek. Viete si porovnať osobné pneumatiky s off-roadovými alebo športovými pneumatikami.

A ak sa jedná o skutočne dobrý e-shop, nájdete pri pneumatikách popisy, EU štítky a technické informácie, ktoré si môžete z pohodlia preštudovať.

Kvalitný eshop nie je zameraný na najnižšiu cenu. Všetko niečo stojí a udržiavať eshop na úrovni určite nie je lacná záležitosť. Preto je pre dobrý internetový obchod dôležité udržať si dobré renomé a investovať do technológii, dizajnu a podpory pre svojich zákazníkov. Internetové obchody, ktoré majú dobré meno a dôveru zákazníkov fungujú už dlhšie roky a stále si držia svoju kvalitatívnu úroveň.Nakupujte pohodlne final autoobuv

Ako spoznáte kvalitný a spoľahlivý eshop ?

  • Na stránke nájdete všetky kontaktné údaje firmy
  • Je k dispozícii telefónne číslo pre priamy kontakt ( eshop, ktorý má len kontaktný formulár na „neosobnú“ komunikáciu nepôsobí dôveryhodne )
  • Okrem tovaru má na stránke aj ďalšie sekcie – články, poradenstvo, technické informácie
  • Uvádza konečné ceny s DPH a cena dopravy je ľahko vyhľadateľná
  • Ponúka rôzne platobné metódy
  • Je aj na niektorej sociálnej sieti a má „skutočných“ sledovateľov
  • Má okamžitú online podporu vo forme emailu alebo online chatu

Toto je len zopár viditeľných znakov. Najdôležitejšie znaky prichádzajú pri komunikácii, predaji a samozrejme aj po predaji pneumatík alebo diskov.

Za najdôležitejšie považujeme skutočnosť, že sa viete skontaktovať s predajcom, ktorý sa vyzná v pneumatikách a dokáže Vám poradiť aj cez telefón.

Aj pri výbere pneumatík sa dá pomýliť – stačí ak si objednáte pneumatiky v rozmere, ktorý ste mali na aute a neskontrolujete si to s technickým preukazom. Hlavne pri autách, ktoré ste kúpili ako jazdené môže nastať, že pôvodný majiteľ obul na auto pred predajom pneumatiky, ktoré tam nemajú čo hľadať. Preto je dôležité, pri kúpe nových pneumatík, skontrolovať veľký TP.

 

Dobrý eshop Vás na túto skutočnosť upozorní a správnymi otázkami zistí aj to, ktoré pneumatiky sú pre Vás najvhodnejšie. Samozrejme na to potrebuje aj Vašu spoluprácu a správne odpovede na svoje otázky.

Ak má eshop aj vlastný pneuservis je to výhoda. Ale existuje aj druhá možnosť – partnerstvo s iným pneuservisom. Dokonca v inom meste, takže eshop vie ponúknuť svojmu zákazníkovi aj pneuservis na prezutie.

Prečo je výhodné kúpiť letné pneumatiky cez internet ?

  • Komfort ( pneumatiky si môžete porovnávať na káve, večer na gauči, spolu s kamarátmi na pive a pod.).
  • Veľký výber ( na jednom mieste nájdete niekoľko lacných a zároveň prémiových a stredných pneumatík )
  • Podrobné popisy a technické údaje ( pneumatiky si môžete pohodlne preštudovať a prečítať si o nich recenzie )
  • Nemusíte si na nákup pneumatík vyhradiť čas a čakať v predajni kým sa uvoľní predávajúci
  • Môžete získať dodatočné zľavy na ďalší nákup
  • Pneumatiky Vám prídu rovno na adresu, ktorú zadáte pri objednávke alebo priamo do servisu bez nutnosti ich preberať a skladovať

Kde je teda lepšie kúpiť nové pneumatiky alebo disky?

Každý zákazník má svoje potreby a podmienky, ktoré by mal obchod kde si pneumatiky kupuje spĺňať. Preto neexistuje jednoznačná odpoveď, ktorá možnosť je lepšia.

Ak ste zvyknutý na pneuservis, máte rád osobný kontakt a v pneuservise Vás považujú za verného zákazníka, ktorý už má isté privilégia, nemusíte to meniť. Pre Vás je dôležité navštíviť svoj pneuservis, udržiavať kontakt s jeho zamestnancami a spoliehať sa na ich ponuky a služby.

Máte radi prehľad v produktoch, všetky informácie na jednom mieste a riešenie rozhovoru telefonicky alebo mailom je pre Vás rýchlejšie a komfortnejšie, plus máte dobré skúsenosti s nákupom cez internet ? Opäť nemusíte nič meniť a ostaňte verný svojmu eshopu, ktorý vám vždy zdvihol telefón alebo zavolal naspäť, na maily odpovedá promptne a plnohodnotne a objednávky boli vybavené podľa dohody a bez skrytých poplatkov.

Pre tých, ktorí kupujú nové pneumatiky prvýkrát môže byť cestou odporúčanie od známeho a samozrejme aj čas, ktorí môžu venovať nákupu. Popáliť sa dá aj v pneuservise aj na internete. Vyberajte s rozumom a nenechajte sa zlákať najnižšími cenami. Riaďte sa aj intuíciou a prístupom predajcu, či už v predajni alebo na eshope.

Novinky emailom

Chcete byť informovaný o novom tovare v našom sortimente, najnovších akciách a ponukách, ktoré pre vás pripravíme?
Prihláste sa k ich odberu e-mailom.

Facebook AutoObuv.sk pneumatiky