0918 227 808  (Po-Pia: 09:00-12:00, 13:00-16:00)

Letné pneumatiky Nokian Tyres | Nové technológie pre rok 2024

27. máj'24

Letné pneumatiky Nokian Tyres, alebo bezstarostnosť pre stredoeurópske leto.

Nokian Tyres uviedli na trh nové, modernizované letné pneumatiky. Prémiový fínsky výrobca modernizuje svoj sortiment letných pneumatík určených pre strednú Európu a osobné autá, SUV a crossovery. Dezén Powerproof 1 ponúka stabilitu a kontrolu pri vysokých rýchlostiach, zatiaľ čo dezén Wetproof 1 zaisťuje vynikajúcu schopnosť brzdenia za mokra a vysokú odolnosť proti aquaplaningu. Obidve pneumatiky sú vybavené známou technológiou Dual Zone Safety.

Obidve

Značka Nokian Tyres už desaťročia chráni ľudské životy tým, že umožňuje bezpečnejšiu a inteligentnejšiu jazdu na suchých a hlavne mokrých povrchoch. Počasie sa môže v letných mesiacoch meniť zo slnečného, horúceho na dažďové prehánky veľmi rýchlo a tieto okolnosti si žiadajú pneumatiky schopné sa prispôsobiť a umožniť bezpečnú a spoľahlivú jazdu.

Odborné znalosti výrobcu týkajúce sa náročných jazdných podmienok a nepretržitý vývoj dezénov tvorí základ zlepšených bezpečnostných vlastností modernizovanej ponuky letných pneumatík. Európski vodiči si obzvlášť cenia dobré priľnavosti za mokra a jazdnú stabilitu, zatiaľ čo majitelia športových áut hľadajú bezpečnosť za extrémnych podmienok. Skvelé vlastnosti pneumatík Nokian Tyres Powerproof 1 vyžarujú auru kvality a ľahkej ovládateľnosti. Extrémne stabilné riadenie a presnú ovládateľnosť ponúka vysoko výkonným vozidlám dôležitý pocit kontroly. Nokian tyres Wetrproof 1 predstavuje skvelú kombináciu maximálneho komfortu a špičkovú bezpečnosť. Ako naznačuje názov dezénu Wetproof 1, pneumatiky si vedú výborne na vode a ponúkajú nekompromisnú bezpečnosť v daždivých dňoch. Tieto ľahko sa odvaľujúce pneumatiky tiež šetria energiu a majú vyšší kilometrový výkon. Nové dezény sú v 99tich rozmeroch od 15 do 20" v rýchlostných indexoch od T(190km/h) až po W a Y (300km/h)

Nokian Tyres Powerproof 1 - Dynamická jazda bez starostí

Pneumatiky Powerproof 1 so stabilným riadením a ovládateľnosťou zaisťujú bezstarostnú jazdu pri vysokej rýchlosti, extrémne rýchly odvod vody a atraktívny športový dizajn.

Bezpečnosť je vždy základom filozofie vývoja Nokianu. UHP pneumatiky musia byť vhodné pre silné autá a preto sa výrobca sústredil na stabilitu zatáčania a kontrolu pri riadení. Dezén zaisťuje veľkú dotykovú plochu s vozovkou, takže vodič cíti priľnavosť pneumatiky ako sa prispôsobuje povrchu a okamžite reaguje na pohyby volantu. To je kľúčová požiadavka pre prémiové pneumatiky, uvádza vedúci vývoja Nokian Tyres.Nokian Tyres Powerproof1 Dual Zone Safety transp bg

Dual Zone Safety

Koncept dvojitej zóny zaisťuje, že dotyková plocha pneumatiky Nokian Tyres Powerproof 1 zostane precízna a presná ako na diaľnici, klzkej vozovke v daždi, tak aj na rozpálených cestách v horúcich dňoch. Dual Zone sa skladá zdvoch funkčných zón. 

  • power zone
  • wet safety zone

Power Zone na vonkajšej strane dezénu pneumatiky sa stará o presnú ovládateľnosť. Pevné dezénové bloky s drážkami Tailored Triple Grooves zaisťujú presnú ovládateľnosť, stabilitu a perfektné odvádzanie vody. Stredová oblasť pneumatiky je tuhá pre presnú a rýchlu reakciu na pohyb volantu pri vysokých rýchlostiach.

Wet Safety Zone na vnútornej strane maximalizuje bezpečnosť na mokrých vozovkách. Logickú a stabilnú ovládateľnosť doprevádza optimalizovná priľnavosť za mokra, pretože priľnavosť tejto pneumatiky v daždi patrí do kategórie A. Drážky Trapezoidal Flow Grooves delia stredové rebro a rebro najbližšie k vnútornému ramenu. To vytvára účinnú prevenciu aquaplaningu, pretože tu dochádza k zrýchlenému odvodu vody z priestoru medzi pneumatikou a vozovkou.

Nokian tyres poweproof 1 drazky

Keď pneumatiky čelia väčšiemu množstvu vody, než dokážu rozptýliť, dôjde k aquaplaningu. Aby sa maximalizovala ochrana proti tomuto javu, je oblasť ramena pneu vybavená drážkami Trumpet Grooves, optimalizovanými pre tok vody, ktoré urýchľujú odtok smerom od kolesa.

Odolná konštrukcia, maximálna priľnavosť

Vzhľadu pneumatiky Powerproof 1 dominujú tri široké a pevné hlavné rebrá. Konštrukcia poskytuje žiadanú presnosť pri riadení a dodatočnú stabilitu od prvých jarných dní až po horúci asfalt v neskoršom lete. Dezén bol vyvinutý pre náročné použitie pri vysokých rýchlostiach a nová zmes Power Sense zlepšuje priľnavosť za mokra, znižuje valivý odpor a predĺžuje životnosť pneumatík, pretože sa menej opotrebuje.

Väčší jazdý komfort a porovnanie s predchodcom

Bezproblémové a predvídateľné jazdné reakcie sú neodmysliteľnou požiadavkou pre zábavnú jazdu. Design Silent Grooves s tichými drážkami znižuje vnútorný i vonkajší hluk, pretože kontroluje prúdenie vzduchu a bráni tvorebe nepríjemného hučania. Táto konštrukcia rovnako znižuje odpor vzduchu čo ochladzuje povrch pneumatiky. To zvyšuje odolnosť proti opotrebeniu a vodič najazdí viac kilometrov.

Porovnanie powerproof

Hlavné inovácie a výhody

  • presné a predvídateľné reakcie pri vysokých rýchlostiach
  • maximálna priľnavosť na mokrej a suchej vozovke
  • kratšia brzdná dráha
  • stabilita
  • Dual zone Safety
  • Trumpet Grooves
  • Zmes power Sense
  • Design Silent Groove

Powerproof 1 main

Nokian powerproof1 auto

Powerproof 1 tiche

Pneumatiky Powerproof 1 sú dostupné v týchto rozmeroch

Vsetky rozmery powerproof1

Nokian Tyres Wetproof 1 - Bezstarostná jazda v daždivých dňoch

Pneumatiky Wetproof 1 sú skvelou kombináciou maximálneho komfortu a extrémnej bezpečnosti.

Ponúkajú stály výkon v daždi a zvýšený komfort za nepriaznivých jazdných podmienok. Najdôležitejšími vlastnosťami sú vynikajúca schopnosť brzdenia za mokra a vysoká odolnosť proti aquaplaningu, čo uľahčuje a zvyšuje komfort riadenia na mokrej vozovke. Európski vodiči si veľmi vážia dobré priľnavosti na mokrej a suchej ceste. Nokian Tyres Wetproof 1 ponúka najlepšiu možnú kombináciu vlastností. Dokáže výrazne zlepšiť priľnavosť a znížiť riziko aquaplaningu, čo ponúka vyššiu bezpečnosť. Vlastnosti sú na mokrej vozovke na špičkovej úrovni.

Pre zaistenie maximálneho komfortu a prvotriednej bezpečnosti je oblasť pneumatiky rozdelená do dvoch funkčných zón. Koncepcia Dual Zone Safety je podobná ako u športovejšej verzii Powerproof 1. 

  • stability zone
  • wet safety zone

Nokian Tyres Wetproof1 Dual Zone Safety transp bg

Stability zone sa nachádza na vonkajšej strane pneumatiky a uľahčuje a zvyšuje istotu manévrovania, pretože ponúka správne vlastnosti pre stabilitu a ovládanie, zatiaľ čo Wet Safety Zone na vnútornej strane zvyšuje priľnavosť za mokra a odolnosť proti aquaplaningu.

Odvod vody wetproof 1

Elegantný výkon za mokra

Keď sa pohybujúca kvapalina, napríklad voda, dostane do styku so zakryveným povrchom, má tendenciu po tomto povrchu stekať. Tento jav sa nazýva Coandov efekt a znamená, že je možné vodu zviesť, aby sledovala zakryvenie povrchu, než aby tiekla rovno. Technológia Coanda Technology od Nokian Tyres je navrhnutá tak, aby urýchľovala odtok vody tým, že ju zvádza a smeruje preč od pneumatiky a účinne bráni nebezpečnému aquaplaningu.

Design Flow Sipe uprostred dezénu vylepšuje stabilitu a odolnosť proti aquaplaningu. Zmes Aqua Sense rovnako ponúka vyššiu bezpečnosť za dažďa. Táto nová zmes zaisťuje vynikajúcu priľnavosť na vode, nízky valivý odpor a vynikajúci kilometrový výkon. Zlepšená odolnosť pneumatiky Wetproof 1 proti opotrebeniu znamená viac najazdených kilometrov a dlhšiu životnosť, zatiaľ čo nižší valivý odpor šetrí palivo.

Porovnaniewetproof1

Hlavné inovácie a výhody

  • výnimočná bezpečnosť na mokrých cestách
  • vynikajúci kilometrový výkon
  • pocit komfortnej jazdy
  • nízky valivý odpor šetrí palivo
  • dual zone safety
  • coanda technológia
  • mes aqua sense
  • tiché drážky silent groove

Nokian Tyres Wetproof 1 sidewall

Wetproof1 tiche pneumatiky

Wetproof1 profil

Pneumatiky Wetproof 1 sú dostupné v týchto rozmeroch

Vsetky rozmery wetproof1

Novinky emailom

Chcete byť informovaný o novom tovare v našom sortimente, najnovších akciách a ponukách, ktoré pre vás pripravíme?
Prihláste sa k ich odberu e-mailom.

Facebook AutoObuv.sk pneumatiky