0918 227 808  (Po-Pia: 09:00-12:00, 13:00-16:00)

Letné pneumatiky - Novinky sezóny 2023 | AutoObuv.sk | Jazdím na istotu

05. apr'23

Povinnosť mať zimné pneumatiky skončila 31.Marca. S príchodom jari a teplejších dní sa blíži aj sezóna výmeny zimných pneumatík za letné pneumatiky, a preto je dôležité mať na pamäti niektoré faktory, ktoré treba zvážiť pri výbere nových pneumatík.

Správny typ pneumatík

Existujú rôzne druhy a dezény pneumatík, ktoré sú určené pre rôzne podmienky a potreby. Napríklad ak väčšinu času trávite v meste, sú vhodné ekonomickejšie pneumatiky pre mestské použitie, ak často cestujete dlhšie vzdialenosti, môžete zvážiť pneumatiky komfortné s nízkou spotrebou paliva. Naopak ak ste "rýchlejší" a máte vozidlo s vysokým výkonom, odporúčame športovejšie dezény.

Rozmer pneumatík

Každý typ vozidla má určený iný rozmer. Mali by ste použiť len také rozmery, ktoré sú zapísané v technickom preukaze. Nesprávne zvolené rozmery môžu spôsobiť mnoho právnych komplikácií, zhoršenie jazdných vlastností a bezpečnosť na ceste. Okrem rozmerov sú dôležité údaje aj rýchlostný a záťažový index, ktorý výrazne ovplyvňuje životnosť pneumatiky.

Kvalita a značka

Kvalitné pneumatiky majú lepšie jazdné vlastnosti a sú menej náchylné na poškodenie. Menej známe značky pneumatík môžu byť lacnejšie, ale môžu byť aj horšej kvality. Zvoliť si správnu pneumatiku určite ovplyvní aj peňaženka. Prémiová kvalita je drahšia, pneumatiky sú vyrobené z najkvalitnejších materiálov s najnovšou technológiou. Na rozdiel od toho, budgetové menej známe pneumatiky sú vyrábané z lacnejších materiálov a sú menej odolné voči opotrebeniu a deformácii s jednoduchšou konštrukciou. Dobrý kompromis ponúka stredná trieda, ktorá je kvalitnejšia ako najlacnejšie značky, má solídne jazdné vlastnosti. ozhodnutie o tom, ktorú triedu pneumatík si vybrať, závisí na individuálnych potrebách a preferenciách vodiča, ako aj na typu vozidla a jazdných podmienkach.

"Pneumatiky sú ako počítače, vývoj sa nikdy nezastaví"

Nové letné pneumatiky na sezónu 2023 - NOVINKY

Matador                Hectorra 5

Bridgestone         Turanza 6, All Season 6, Potenza Sport, Duravis VAN                                       

Continental          Premium Contact 7, AllSeason Contact 2, Premium Contact C

Goodyear             Efficentgrip Compact 2

Hankook               iON Evo

Barum                  Vanis 3

Kumho                 Solus 4S HA32+, Ecsta PS71 EV

Firestone             Firehawk Sport, Roadhawk 2

Sailun                   Atrezzo ZSR2

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matador Hectorra 5

Matador prichádza s vlajkovou loďou z portfólia letných pneumatík pre osobné vozidlá. Hectorra 5 ponúka veľmi dobre vyvážený výkon spolu s nízkou hlučnosťou, ktorá prináša príjemný zážitok z jazdy. Optimalizovaný valivý odpor a vysoký výkon pri nízkom opotrebení znižujú spotrebu paliva a zvyšujú jej životnosť. Hectorra 5 má asymetrický dezén, ktorý zlepšuje trakciu na suchej aj mokrej vozovke. Väčšie bloky dezénu v ramenách pneumatiky zvyšujú stabilitu a pružnosť pri zmene smeru jazdy. Zároveň menšie bloky v strede dezénu umožňujú lepšiu manipuláciu a efektívnejšiu prevádzku na suchom povrchu. Nové nastavenie dezénu zlepšuje rýchlejší odtok vody a minimalizuje riziko aquaplaningu.

Matadorhectorra5

  • komfort - nízka hlučnosť vďaka optimalizovanému rozloženiu lamiel
  • účinnosť - nízky valivý odpor pri nízkom opotrebení vďaka novej generácii zmesi. Jazda je efektívnejšia
  • výkon na mokru - brzdný výkon na mokrej vozovke s novou štruktúrovanej vnútornej časti dezénu

Porovnanie výkonu MP47 Hectorra 3 vs Hectorra 5

Porovnaniemp47vshectorra5

Letné pneumatiky Matador Hectorra 5 majú novú zmes gumy, ktorá zvyšuje trakciu a zlepšuje odolnosť voči opotrebeniu, čo zvyšuje životnosť pneumatiky. Hectorra 3 má staršiu zmes a v porovnaní s Hectorrou 5 má nižší výkon v oblasti trakcie a životnosti. Vzhľadom na tieto rozdiely môže Hectorra 5 ponúknuť vodičom lepšie vlastnosti v oblasti trakcie, riadenia a životnosti. Vnútorná konštrukcia pneumatiky bola navrhnutá tak, aby minimalizovala vibrácie a zlepšila jazdné vlastnosti. Matador Hectorra 5 je ekonomickou a spoľahlivou voľbou pre vodičov, ktorí hľadajú vyvážený výkon a kvalitu za rozumnú cenu. Vďaka svojim vlastnostiam a technickým parametrom je ideálnou voľbou pre jazdu v meste aj na diaľnici.

Bridgestone Turanza 6

Nové pneumatiky Turanza 6 sú vylepšenou verziou osvedčenej T005. Množstvo nových vylepšení a technológií. Pneumatiky ponúkajú lepšiu trakciu na mokrej ceste, lepší brzdný výkon a komfort. Ekologická Turanza je navrhnutá tak, aby mala čo najmenší vplyv na životné prostredie. Má nízky valivý odpor, čo znižuje spotrebu paliva. Novo vyvinutý profil poskytuje tichšiu jazdu a zároveň zvyšuje presnosť riadenia.

Turanza6blog

  • najlepšia priľnavosť na mokrej vozovke vo svojej triede
  • vynikajúci kilometrový výkon, až o 22% v porovnaní s predchodcom
  • energetická účinnosť o 4% nižší valivý odpor
  • konštrukcia pripravená pre elektromobily
  • nová technológia rozloženia tlaku

Porovnanie výkonu Turanza 6 vs Turanza T005

Porovnanieturanza

Hlavným rozdielom v dezénoch je technológia Enliten, čo je nový typ zmesi, ktorá je vyrobená z rôznych materiálov, vrátane silikónu, kremíka a iných výkonných aditív. Táto zmes je výrazne ľahšia ako tradičné zmesi v pneumatikách. Ponúka zníženie váhy, vynikajúcu výkonnosť v oblasti brzdenia, priľnavosť na mokrej vozovke a spotreby paliva. Nižšia valivá odolnosť znamená efektívnejšiu spotrebu paliva. V zásade sa Bridgestone Turanza 6 snaží zlepšiť všetky aspekty svojho predchodcu Turanza T005. Nové technológie a vylepšenia dizajnu robia Turanzu 6 vysoko výkonnou a bezpečnou pneumatikou pre každodenné použitie na cestách. Výroba Turanza T005 a Turanza 6 beží v niektorých rozmeroch súčasne.

Continental Premium Contact 7

Nové letné pneumatiky Premium Contact 7 boli vyvinuté s cieľom poskytnúť maximálne spoľahlivý výkon a zabezpečiť optimálnu bezpečnosť a pohodlie na cestách. Jeden z hlavných dôvodov prečo si vybrať Premium Contact 7 je vynikajúci výkon v rôznych podmienkach, kde kraľuje brzdenie, stabilita a trakcia. Vďaka špeciálnej technológii adaptívneho dezénu je odvod vody rýchly a 3D lamely zabezpečia minimálne riziko aquaplaningu.

Premiumcontact7

  • nová úroveň handlingu
  • lepšia ako kedykoľvek pred tým so zárukou nemeckej technológie
  • bezpečnosť a komfort za každých podmienok
  • zmes RedChilli zabezpečuje nový level brzdenia
  • riadenie a stabilita vo vysokých rýchlostiach

Porovnanie Premium Contact 7 vs Premium Contact 6

Porovnaniepremium67

Výroba obidvoch dezénov stále beží súčasne s prvovýrobou pre prémiové značky vozidiel Audi, Mercedes, BMW, Porsche a iné. Premium Contact 6 má vynikajúcu trakciu na mokrom povrchu, ale nový dezén Premium Contact 7 poskytuje ešte lepšiu trakciu a zlepšený výkon na mokrej vozovke. Ďalší rozdiel je v konštrukcii. Premium 7 má novú zmes, ktorá je odolnejšia a menej náchylná na opotrebenie pneumatiky.  Táto zmes zvyšuje životnosť a znižuje spotrebu paliva. Okrem toho profil dezénu zaručuje tichšiu jazdu a stabilitu v zákrutách. Celkový výkon pneumatiky Premium Contact 7 je na vyššej úrovni a ako novinka sezóny by mohla byť skvelou voľbou pri rozhodovaní sa v prémiovej triede.

Hankook Ventus iON EVO

Letné pneumatiky pre elektrické vozidlá s vysokým výkonom, ktoré poskytujú vynikajúcu energetickú účinnosť, dlhú životnosť a bezpečné jazdné vlastnosti. iON pneumatiky sú špeciálne navrhnuté pre okamžité vysoké krútiace momenty výkonných elektrických vozidiel. Najnovšia a najpokročilejšia technológia na svete Hankook EVolution Technology ktorá sa zaoberá vysokovýkonnými elektrickými autami. iON je prvá exkluzívna značka pneumatík na svete výhradne pre EV, ktorá otvára začiatok skutočnej éry elektrických vozidiel s extrémnym výkonom.

Hankook ion evo

  • vysoká energetická účinnosť s nízkym valivým odporom čo pomôže vyššiemu nájazdu na jedno nabitie batérie
  • perfektná trakcia na mokrých povrchoch
  • tichá a pohodlná jazda s optimalizovaným dezénom a dlhou životnosťou
  • vynikajúce vlastnosti s najnovšou technológiou zmesi a konštrukcie
  • špeciálne vyvinutá pre elektrické vozidlá s okamžitým maximálnym krútiacim momentom

Nová éra histórie pneumatík

Ion audi

Nové pneumatiky iON spĺňajú náročné každodenné požiadavky na pneumatiky EV (EV = Electric Vehicle) s celým radom technických opatrení. Najmä vyššej hmotnosti elektromobilov – spôsobenej značnou hmotnosťou pohonných batérií – sa Hankook vyrovnáva vyššou nosnosťou. Okrem iného obzvlášť odolné aramidové vlákna účinne pôsobia proti deformačným silám spôsobeným obzvlášť vysokým krútiacim momentom u elektromobilov. Behúňová zmes s vysokým podielom prírodnej živice taktiež zaisťuje príkladnú odolnosť a znížené opotrebenie. Ďalšou zvláštnosťou novej zmesi je vysoký podiel prírodných olejov. Vďaka tomu sú produkty iON nielen celkovo udržateľnejšie, ale má to aj pozitívny vplyv na kilometrový výkon pneumatík.

Ak ste dočítali až tu, ste niekto, kto sa zaujíma čo je nové vo svete pneumatík, chce na svojom aute kvalitné letné pneumatiky a vyberá si u profesionálov. Sledujte náš blog, v ktorom zdieľame novinky, pneumatiky a disky :)

Team AutoObuv.sk

Sledujte nás na sociálnych sieťach a budete mať prehľad o každej novinke v pneumatikách, diskoch a technológiách.

Nove instagram logoLogofb

Novinky emailom

Chcete byť informovaný o novom tovare v našom sortimente, najnovších akciách a ponukách, ktoré pre vás pripravíme?
Prihláste sa k ich odberu e-mailom.

Facebook AutoObuv.sk pneumatiky